Як швидко запекти баклажани в духовці із сиром

Скільки потрібно пекти баклажани в духовці?

Потім кожен овоч у кількох місцях проколюється виделкою. Зробити це потрібно, щоб у процесі запікання вони не луснули. Після цього кожен баклажан обмазується маслом і укладається в застелену фольгою або пергаментом форму. Час приготування – 35 хвилин при температурі 200 градусів.

Як прибрати гіркоту з баклажанів?

Баклажани нарізають і опускають у каструлю із холодною підсоленою водою. Так як баклажани у воді не тонуть, доведеться притопити їх за допомогою гніту. Півгодини такої «ванни», і вся гіркота з баклажанів йде. Залишиться їх обполоснути, віджати від надлишку води і розпочати безпосередньо готування.