Чи можна їсти смажених карасів?
У 100 г карася міститься 1,8 г жиру та 17,7 г білка, висока кількість вітаміну РР, фосфору та хрому. М'якуш карася легко відокремлюється від кісток, це дуже зручно при його приготуванні. Найпопулярніший спосіб приготування карася – смаження. Особливо смачним вважається карась, засмажений чи запечений у сметані.
Як позбутися дрібних кісток у карася?
Як витягнути кістки із риби без пінцету?
- промийте рибу та помістіть її животом на чисту дошку;
- гострим ножем зробіть розріз уздовж однієї сторони хребта від кінця риби до іншого;
- обережно проведіть ножем вниз по ребрах, відокремлюючи м'ясо від кісток;
- повторіть ці дії з іншого боку хребта;