Як краще їсти помідори?

Помідори корисно їсти в будь-якому вигляді. У свіжих помідорах буде більше вітаміну С, ніж у термічно оброблених, але велику роль це не зіграє. А ось антиоксиданти в томатах – лікопін та бета-каротин – стають більш біоактивними при консервуванні та термообробці.

Щоб організм отримав більше користі від томатів, їх не варто поєднувати із зернобобовими (квасоля, горох, сочевиця, боби) через різницю у швидкості перетравлення. Також помідори краще є окремо від хліба, круп та картоплі. Ідеально помідори поєднуються з сиром, горіхами, зеленню та іншими овочами.

Адже, згідно з дослідженнями, помідори з невеликою термічною обробкою, такий так гасіння, корисніше свіжих. Справа в тому, що в помідорах міститься речовина лікопін, яка є сильним антиоксидантом.