Розкладіть плоди на листі, вистеленому пергаментним папером і поставте в нагріту до 50 градусів духовку, поступово збільшуючи температуру до 65 градусів. В процесі сушіння абрикоси потрібно кілька разів перевертати і залишати дверцята духовки прочиненою для виходу зайвої вологи випаровуванням.18 жовт. 2018 р.
Як сушити абрикоси у домашніх умовах на сонці?
Рецепт приготування Ставимо в тінь на вітерець і витримуємо 3-4 години. Потім виносимо грати з абрикосами на сонце і залишаємо для повного висушування. На ніч, щоб не потрапила волога, заносити до приміщення та накривати тканиною. Сушити на сонці 2-3 дні.
Як зберігати сушені абрикоси в домашніх умовах?
Сушені абрикоси погано переносять високі температури повітря добре провітрюване приміщення з температурою 10-15 градусів Цельсія буде оптимальним варіантом. Термін зберігання сушених абрикосів за кімнатної температури може досягати до півроку.